dsw zorgverzekering 2022

DSW: zorgverzekering 2022 €3,25 duurder per maand

Zorgverzekeraar DSW heeft haar premie voor 2022 bekend gemaakt. De DSW zorgverzekering premie gaat €3,25 omhoog volgend jaar. Dure medicijnen en stijgende lonen van zorgmedewerkers maken het voor verzekeraar DSW noodzakelijk om de basispremie voor 2022 te verhogen. Per maand zal de zorgverzekering van DSW 127,75 gaan kosten. De nieuwe maandpremie komt daarmee €0,66 hoger uit dan het kabinet afgelopen maand in de Miljoenennota aankondigde. DSW is zoals ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die zijn premie bekendmaakt.

Overheidssteun

De premieverhoging zou eigenijk hoger uitpakken, maar doordat zorgverzekeraar DSW overheidssteun heeft ontvangen voor coronakosten en DSW dit gaat uitkeren aan de verzekerden, blijft de premiestijging van DSW relatief beperkt.  „Wij vinden dat niemand financieel beter mag worden van de coronacrisis, dus die steun betalen we door aan de verzekerden”, aldus DSW-bestuurder Aad de Groot.

Overstappen

Reden genoeg om je huidige zorgverzekering te vergelijken met behulp van onze zorgvergelijker 2022. Vergelijk zorgverzekeraars op basis van prijs, inhoud en vrije zorgkeuze. Stap over naar een andere zorgverzekering en bespaar tot wel enkele honderden euro´s per jaar. Vanaf de tweede week in november is het weer mogelijk over te stappen van verzekeraar.

Zorgverzekering vergoeding tijdens vakantie

Wijziging ontheemden zorgverzekering Oekraïne

Rugbrace kopen met een zorgverzekering

4.7/5 – (4 stemmen)