Collectieve zorgverzekering stopt per 2023

Collectieve zorgverzekering stop per 2023

Vanaf 2023 is de collectieve zorgverzekering niet meer verkrijgbaar bij de zorgverzekeraar. De verantwoordelijke minister liet dat weten. Zorgverzekeraars mogen dus vanaf 2023 geen extra korting bieden op de basis zorgverzekering. Echter was de collectieve polis al in opspraak geraakt vanwege de zogenaamde korting. De verzekeraar gaf je korting op haar duurste zorgverzekering.

 

Waarom

Toen de collectieve korting in het leven werd geroepen was het de bedoeling dat consumenten hier voordeel van zouden krijgen. Het leek zo mooi omdat verzekeraars een stuk voordeliger zorg kon inkopen voor een hele grote groep. Doordat de collectieve zorgverzekering een hoop voordelen zou moeten hebben voor zowel de verzekeraar als de consument is dit achteraf niet gebleken.

 

Korting op de duurste basispolis

Het plan leek op papier prima, maar in de praktijk ging het toch even iets anders. Zorgverzekeraars verhoogden vaak de premie eerst voor een groep, deze verhoging werd daarna an een andere groep teruggeven als met de stempel collectiviteitskorting. Consumenten hebben en hadden dus geen enkel voordeel om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Nu geldt er nog een maximale ´korting´van slechts 5 procent op de basispolis, vorig jaar was dit nog 10 procent.

2 reacties op “Collectieve zorgverzekering stop per 2023”

  1. Pingback: Plannen voor je zorgverzekering in 2023 van het kabinet - Socialzorg.nl

  2. Pingback: Zoveel gaat de zorgpremie per 2023 omhoog (verwachting) | SocialZorg.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Zoveel stijgt de zorgpremie de komende jaren (verwachting)

Basisverzekering wijzigingen van 2023 (update)

Vitamine D straks misschien niet langer meer vergoed

5/5 – (5 stemmen)