Basisregels zorgverzekering vergelijken voor 2025

Vergelijken

Het kiezen van een zorgverzekering is vaak lastig omdat je soms echt niet meer weet waar je moet beginnen. Ieder jaar komt er weer een nieuwe aanbieder aan van een zorgverzekering. Hierdoor kan je bijna het verschil niet meer zien tussen de diverse zorgverzekeraars. Als eerste wordt er vaak gekeken naar de premie. Maar het is vooral belangrijk om te kijken wat je voor zorg in een jaar nodig hebt. Op basis hiervan kan je een passende zorgverzekeraar zoeken.

 

Basisverzekering

De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars exact hetzelfde. Het enige verschil is de maandpremie. De inhoud wordt namelijk samengesteld door de regering hier kan niets aan veranderd worden. Vervolgens bepalen de zorgverzekeraars zelf de premie en hier zie je soms diverse verschillen in. Naast het verschil in premie is er soms ook een verschil in het soort polis. Je kan bij een basisverzekering kiezen voor een naturapolis of een restitutiepolis. Bij een naturapolis heb je een beperkte vrije zorgkeuze. Hierbij kan je alleen naar de hulpverleners die door de zorgverzekeraars zijn gecontracteerd. Als je kiest voor een restitutiepolis dan heb je standaard een vrije zorgkeuze. Alle zorgverzekeraars zijn gecontracteerd en je kan bij iedereen in Nederland terecht. In ruil voor deze zorgkeuze betaal je wel een stuk meer premie. Dit is wel iets om mee rekening te houden bij de keuze van een zorgverzekering.

 

Aanvullende zorgverzekering

Afhankelijk van de zorg die je nodig hebt kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De meeste zorgverzekeraars hebben aanvullende pakketten per doelgroep samengesteld. Ouderen kunnen bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals een rollator, gehoorapparaat en/of bril laten meeverzekeren. Ze krijgen dan tot een bepaalt bedrag vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Hiervoor hoeft geen eigen risico betaalt te worden omdat dit een aanvullende verzekering is. Alleen voor de zorg uit het basispakket wordt een eigen risico gerekend. Aanvullende zorg kan ook worden afgestemd op studenten door bijvoorbeeld anticonceptie en inentingen voor reizen te verzekeren. Vergelijk de verschillende pakketten goed met elkaar zodat je zeker weet welk pakket je het beste kan afsluiten in jou situatie.

 

Verhoging van het eigen risico

Soms kom je een extreem lage zorgpremie tegen. De kans is groot dat deze premie zo laag is omdat het eigen risico vrijwillig verhoogd is. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen bespaar je flink wat geld op je maandpremie. Alleen dien je wel te overwegen of dit voor jou wel zo voordelig is. Als je eigen risico altijd direct op is aan het einde van het jaar dan kan je maar beter niet je eigen risico verhogen. Hou je altijd bijna je volledige eigen risico over? Dan kan je overwegen om het eigen risico te verhogen. Door de verhoging krijg je een korting op je maandpremie. De korting loopt soms tot wel honderden euro’s per jaar op, waardoor je een stuk voordeliger uit bent. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar op je maandpremie. Studenten kunnen zelfs een gedeelte van hun zorgtoeslag overhouden door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Beoordelingen post
Wat is een maagverkleining en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

Wat is een maagverkleining en wanneer kom je hiervoor in aanmerking?

Een maagverkleining is een operatie waarbij de maag wordt verkleind om mensen met ernstig overgewicht te helpen afvallen. Dit is…

Wat gebeurt er als je onder narcose gaat?

Wat gebeurt er als je onder narcose gaat?

Bij een operatie is het soms nodig om onder narcose te gaan. Dit betekent dat je door middel van medicatie…

Zo gaat het dotteren van bloedvaten in z’n werk

Zo gaat het dotteren van bloedvaten in z’n werk

Wanneer je te maken krijgt met hartproblemen, kan het dotteren van bloedvaten een oplossing voor je zijn. Je hart is…