18 jaar? Dan is het tijd voor je eigen zorgverzekering

Eindelijk 18 jaar geworden? De hoogste tijd om je zorgverzekering te kiezen en je zorgtoeslag aan te vragen. Jongeren en kinderen tot 18 jaar zijn verzekerd op de verzekering van een van de ouders. Vanaf je 18e verjaardag kies je een eigen zorgverzekering op naam. Je betaald premie in de maand nadat je 18 jaar bent geworden. Op deze pagina helpen we je graag een handje.

Je zorgverzekering aanvragen

Het is van groot belang dat je op tijd je ‘eigen zorgverzekering’ gaat afsluiten. Via Socialzorg.nl kun je een goedkope zorgverzekering kiezen en de zorgtoeslag kan je aanvragen bij de belastingdienst. Wij raden je aan om voor de 1e van de maand dat je 18 jaar wordt om alvast je zorgtoeslag en zorgverzekering aan te vragen. Hoe langer je wacht met het aanvragen van je zorgverzekering of zorgtoeslag hoe langer je moet wachten op de eerst volgende betaaldatum van de toeslag. 

Welke zorgverzekering 18 jaar kiezen?

Als 18 jarige maak je weinig tot geen zorgkosten. Een zorgverzekering hoeft dus niet duur en uitgebreid te zijn als jongere. Waar je via je je ouders vaak een uitgebreide zorgverzekering hebt is dat vaak overbodig als jij je eerste zorgverzekering gaat kiezen. In Nederland kun je terecht bij alle zorgverzekeraars voor een zorgverzekering als 18 jarige.